Et netværk af yngre boligadvokater skal sikre, at der også i fremtiden – og i flere dele af Danmark – vil være advokater, der kan hjælpe boligkøbere igennem de mange juridiske faldgruber. Netværket er lanceret af Danske BOLIGadvokater.
For advokatbranchen og for boligkøbere i store dele af landet er det et problem, at der mangler advokater med bolighandel som speciale. I provinsen vil en boligkøber ofte være nødt til at henvende sig til en advokat, som ikke er boligspecialist.
Derfor forsøger Danske BOLIGadvokater med deres netværk Yngre Danske BOLIGadvokater (YDBA) at styrke specialområdet og gøre det mere attraktivt for yngre advokater og advokatfuldmægtige at specialisere sig inden for bolighandel.
”Vi håber, at netværket kan få de unges øjne op for bolighandel, og at det også kan generere medlemmer til os på sigt, så der er nogen til at varetage det her område om 20 år – ikke mindst i de mindre byer og områder, så boligkøbere i hele Danmark har adgang til advokatbistand,” siger bestyrelsesmedlem fra Danske BOLIGadvokater, Michala Jørgensen.
Danske BOLIGadvokater er forening af landets førende specialister inden for bolighandel. De har forpligtet sig til at overholde et særligt sæt etiske regler, der er aftalt mellem Forbrugerrådet og Advokatrådet, og som alene medlemmer af Danske BOLIGadvokater er omfattet af.
Michala Jørgensen tøver ikke, når hun skal forklare sin interesse i bolighandel som fagområde:
”Jeg synes personligt, det er et spændende område, fordi der er rigtigt mange faldgruber inden for boligkøb og rigtigt meget jura. Det er ikke bare at læse en købsaftale igennem, som mange måske tror. I en gennemsnitlig bolighandel i dag er der ca. 250 siders dokumenter. Der kan være f.eks. forurening, servitutter, gæld til det offentlige eller indefrosset grundskyld. Der kan også være et lejemål,” siger hun og tilføjer:
”Det er så selve boligkøbet, men derudover skal man også have fokus på køber og købers behov. Er de gravide, er de gift eller samlevende, arver de hinanden, og hvad nu hvis de går fra hinanden? Så kommer man også omkring familieretslige aftaler, såsom ægtepagt, samejeoverenskomst, testamente og livsforsikringer. Så man kommer bredt omkring, og man får altid flere aspekter af jura ind i en bolighandel.”
For en almindelig forbruger er der næsten uoverskueligt mange detaljer at holde styr, og de fleste mennesker handler ikke bolig mere end 2-3 gange i livet, så de færreste har stor erfaring med det. Derfor oplever Michala Jørgensen, at køberne er meget glade og taknemmelige for hjælpen:
”Køberne bliver ofte bekendt med en masse, de ikke havde tænkt over, og bliver glade for, at man kan hjælpe dem og bringe alt i orden, så de også ender med at købe ejendommen på de rette vilkår. Og så står de jo i en glædelig situation.”
Netværket Yngre Danske BOLIGadvokater er lanceret af Danske BOLIGadvokater og henvender sig til advokater og fuldmægtige under 40 år. De mødes fire gange om året, to gange fysisk og to gange online, til foredrag med udefrakommende oplægsholdere, og deltagerne får godkendte kursuspoint næsten hver gang. Netværket er dog ikke bare en kursusforløb, men netop en mindre, specialiseret gruppe, hvor medlemmerne også er med til at påvirke retningen, understreger Michala Jørgensen.
Netværket er støttet af Dreyers Fond.
(Skrevet og udgivet af Dreyers Fond)
Mest læste nyheder
© 2024 Copenti ApS • Cookie- og privatlivspolitik • Persondatapolitik • CVR-nr.: 42267937 • H.P. Hansens Plads 32, 4200 Slagelse • Tlf: